ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

Χρήσιμες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές

September 25, 2018

Το μικρό λεξικό του μεγάλου σεφ.

Για να ξέρουμε τι λέμε στην κουζίνα.   Ανάβω “Ανάβουμε” μια τροφή μετά το τσιγάρισμα με λίγο αλκοόλ και την αφήνουμε να καεί μερικά δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε δηλαδή λίγο αλκοόλ στο φαγητό μας έτσι ώστε να πάρει φωτιά και το αφήνουμε να καίγεται για λίγη ώρα. Θέλει φυσικά εξαιρετική προσοχή για… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Μερικοί το αγαπούν σενιάν.

Ψήστε σαν σεφ!   Μπλε Ψήσιμο γρήγορο, κόκκινο χρώμα στη μέση. Ανάλογα με το βάρος του φιλέτου, ψήνουμε για περίπου 1 με 1 ½ λεπτό από κάθε πλευρά. Σενιάν Ψήσιμο γρήγορο, κόκκινο-ροζέ χρώμα στη μέση. Ανάλογα με το βάρος του φιλέτου, ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Α-πουάν… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Η επόμενη μέρα.

Μια καλή ιδέα για το ψητό σας.   Σας περίσσεψε ψητό κρέας αλλά δεν έχει μείνει καθόλου σάλτσα για να το συνοδεύσετε; Μπορείτε να φτιάξετε μια καινούργια νόστιμη σάλτσα εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε καλά σε μπολ ένα ποτήρι ζωμό, μισό κουτάλι της… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Στήθος, μπούτι ή φιλέτο;

Λίγα λόγια για το κοτόπουλο. Το κρέας του κοτόπουλου -συγκριτικά με το μοσχάρι- χαρακτηρίζεται από μικρότερο αριθμό θερμίδων, με λιγότερα λιπαρά και χοληστερίνη. Η αφαίρεση της πέτσας εγγυάται σημαντική μείωση θερμίδων αν και η μείωση της χοληστερίνης που συνεπάγεται δεν είναι ποσοτικά ανάλογη. Το στήθος περιέχει λιγότερες θερμίδες από το… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Μαρινάδα η μεταμορφωτική.

  Για τρυφερό κρέας, γεμάτο με γεύσεις και αρώματα.   Τι είναι η μαρινάδα; Είναι ένα μείγμα υλικών που το προσθέτουμε σε κρέατα, πουλερικά και κάποιες φορές σε ψάρια για να ενισχύσουμε τη γεύση του, να το αρωματίσουμε και να μαλακώσουμε τη σάρκα του. Μια μαρινάδα φτιάχνεται από μυρωδικά και… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Πώς ψήνουμε σε χαρτί η λαδόκολλα.

Tα μυστικά για το πιο ζουμερό κρέας.   Όταν τυλίγουμε κρέατα σε χαρτί, αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, δε τα τυλίγουμε σφιχτά, για να μπορεί να κυκλοφορεί άνετα ο ζεστός αέρας. Aφήνουμε λίγο κενό χώρο στο επάνω μέρος. Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε πολλές λιπαρές ύλες όταν ψήνουμε αυτό τον τρόπο, διότι… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Τι να βάλω στο φούρνο;

Τα ιδανικά κομμάτια από κάθε κρέας.   Από το μοσχάρι Νουά: Κατάλληλο για ψητό στη γάστρα, αλλά και για γιουβέτσι. Στήθος: Γίνεται υπέροχο ρολό. Από το χοιρινό Ψαρονέφρι: Γίνεται ρολάκια με τυρί, πιπεριές και αρωματικά. Καρέ: Ψήνεται ολόκληρο με ελαιόλαδο, κρασί και δεντρολίβανο. Μπούτι: Μέρος του μπουτιού ψήνεται στο φούρνο… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Τα μυστικά του φούρνου.

Μικρές συμβουλές για τέλεια ψητά.   Δεν ανοίγουμε το φούρνο Όταν η υγρασία αυτή διαφεύγει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το φαγητό μας δεν γίνεται ζουμερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο Σωστό ψήσιμο χωρίς προθέρμανση δε γίνεται. Βάζουμε το φαγητό στο σωστό ράφι Με το συνδυασμό σωστής τοποθέτησης, λειτουργίας, θερμοκρασίας και διάρκειας… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Τα μυστικά της κατσαρόλας.

Απλές οδηγίες για νόστιμο και ζουμερό μαγείρεμα. Όταν μαγειρεύετε φαγητό στην κατσαρόλα προσέχετε να μη φεύγει ατμός και νερό από το καπάκι. Αλλιώς χαμηλώστε τη θερμοκρασία του ματιού, τόσο ώστε το καπάκι να κάθεται στην κατσαρόλα χωρίς να ´´χοροπηδάει´´. Αν πρόκειται να τσιγαρίσετε το κρέας, πριν το μαγείρεμα σε κατσαρόλα,… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Όταν αγοράζω κρέας…

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διαλέγετε σωστά.   Βοδινό Το βοδινό κρέαςχρειάζεται να έχει σιτέψει, να έχει δηλαδή μείνει στο ψυγείο του κρεοπώλη για κάποιο διάστημα (από 10 ως 20 μέρες). Το σίτεμα θεωρείται ότι κάνει τους μύες να ωριμάσουν, το λίπος να αναπτυχθεί και κατ’ επέκταση το κρέας… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Μπαχαρικά και κρέας.

Ανακαλύψτε τους ιδανικούς συνδυασμούς.   Μείγμα για κοκκινιστά Μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και κανέλα. Μείγμα για barbeque Μπούκοβο, ρίγανη, τσιμένι και πιπέρι. Μείγμα για κοτόπουλο Κουρκουμάς, σινάπι, δενδρολίβανο και κόλιανδρο ή Μπούκοβο γλυκό, κουρκουμάς, κάρι και ρίγανη. Στο βοδινό Δαφνόφυλλο, μαντζουράνα, μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι, πιπέρι, θυμάρι, φασκόμηλο. Στο αρνί Kάρυ, σκόρδο, δενδρολίβανο, μέντα.… Διαβάστε Περισσότερα
September 25, 2018

Η μαγεία των μπαχαρικών.

Γνωρίστε τα μυστικά τους και απογειώστε τη μαγειρική σας τέχνη.   ΓΑΡΙΦΑΛΟ Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βοηθά να μειωθεί η προσθήκη ζάχαρης στα γλυκίσματα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκά ταψιού, σιρόπια, κέικ, μηλόπιτες, κολοκυθόπιτες, κουλουράκια, κομπόστες, μελομακάρονα. Ταιριάζει επίσης σε στιφάδο, μαγειρευτά κρέατα, ψητό κατσαρόλας, ψητά ψάρια, σάλτσες ντομάτας ή κρασιού, βραστές… Διαβάστε Περισσότερα