Κοτόπουλο ρολό με σπαγγέτι

Το κοτόπουλο, όπως δεν το έχετε ξαναγευτεί ποτέ!

Μερίδες
4-6
Προετοιμασία
15 λεπτα
Ψήσιμο
1½ ώρα

Υλικά

1 ρολό κοτόπουλο Rizosmeat
500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
100 ml ελαιόλαδο
150 ml κρύο νερό
130 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 κλαράκι σέλερι ψιλοκομμένο
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
500 ml ζωμός λαχανικών
4 κλωναράκια θυμάρι
1 ξύλο κανέλας
10 κόκκοι μπαχάρι
1 κ.γλ. μέλι
10 γρ. αλάτι
λίγη μυζήθρα ή γραβιέρα

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα ταψί το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μουστάρδα, το ξίδι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το κρύο νερό. Με το μείγμα αυτό αλείφετε καλά ολόκληρο το ρολό κοτόπουλο και το βάζετε στο ταψί, πάνω από τα λαχανικά. Ψήνετε για περίπου 1½  ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC.

Για τη σάλτσα

Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και βράζετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, την κανέλλα και το μπαχάρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά. Προσθέτετε αλατοπίπερο και δοκιμάζετε.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σερβίρετε σε μία πιατέλα και τα περιχύνετε με τη μισή ποσότητα της σάλτσας.

Τοποθετείτε πάνω στα ζυμαρικά το κοτόπουλο και συνοδεύετε με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη μυζήθρα ή γραβιέρα.

anastasios-tolis

ΑΡΝΙ & ΚΑΤΣΙΚΙ | ΜΟΣΧΑΡΙ | ΧΟΙΡΙΝΟ | ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ | ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ | ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Σεφ μας

Αναστάσιος Τόλης, Επίτιμος Προέδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας