Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες

Σταθερή γευστική αξία που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.

Μερίδες
4-5
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο (1,5 κιλό περίπου)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
Χυμός από 2 πορτοκάλια
3-4 φέτες πορτοκάλι για το ψήσιμο
3 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. κορν φλάουρ
6 κλωναράκια θυμάρι
2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάλτε σε μία γάστρα το κοτόπουλο και προσθέστε τις πατάτες, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού και τις 3-4 φέτες από το πορτοκάλι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βάλτε τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι, αφήστε να πάρει μια βράση και δέστε τον με κορν φλάουερ αραιωμένο σε λίγο κρύο νερό. Δοκιμάστε στο αλατοπίπερο και βάλτε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα η μπολ.

Σερβίρετε σε μία πιατέλα και συνοδεύετε με φρέσκια σαλάτα.

anastasios-tolis

ΑΡΝΙ & ΚΑΤΣΙΚΙ | ΜΟΣΧΑΡΙ | ΧΟΙΡΙΝΟ | ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ | ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ | ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Σεφ μας

Αναστάσιος Τόλης, Επίτιμος Προέδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας