Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Μια σύγχρονη άποψη για την παραδοσιακή μας νοστιμιά.

Μερίδες
4-6
Προετοιμασία
10 λεπτα
Ψήσιμο
16-20 λεπτά

Υλικά

6 μπιφτέκια μοσχαρίσια Rizosmeat
6-7 μέτριες πατάτες
Χυμός από δύο ζουμερά λεμόνια
2 φρέσκιες τομάτες
6 κ.σ. τριμμένο τυρί
1 κ.γλ. αλάτι
4 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες και τις βάζετε σε ένα λεκανάκι. Τις αλατίζετε, προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού, λίγο από το λάδι και ανακατεύετε καλά.

Βάζετε τα μπιφτέκια στο ταψί και προσθέτετε τις πατάτες στα κενά, μαζί με όλα τα υγρά τους (χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν μεγάλο σκεύος για να μην σκεπάζονται ούτε τα μπιφτέκια ούτε οι πατάτες, και να ψηθούν ομοιόμορφα).

Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.

Μετά χαμηλώνετε στους 180°C και ψήνετε για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσουν όλα καλά. Το τελευταίο 15λεπτο γυρίζετε τα μπιφτέκια για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Κόβετε σε ροδέλες τις ντομάτες, τις τοποθετείτε πάνω από κάθε μπιφτέκι, πουδράρετε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο.

Σερβίρετε σε πιάτα και συνοδεύετε με δροσερή σαλάτα της αρέσκεια σας.

anastasios-tolis

ΑΡΝΙ & ΚΑΤΣΙΚΙ | ΜΟΣΧΑΡΙ | ΧΟΙΡΙΝΟ | ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ | ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ | ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Σεφ μας

Αναστάσιος Τόλης, Επίτιμος Προέδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας