Μπιφτέκι κοτόπουλου στο φούρνο

Σταθερή γευστική αξία που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.

Μερίδες
4
Προετοιμασία
10 λεπτα
Ψήσιμο
16-20 λεπτά

Υλικά

4 μπιφτέκια κοτόπουλο Rizosmeat
1 ματσάκι φυλλαράκια ρόκας, κομμένα με το χέρι
2 μέτρια καρότα τριμμένα
¼ ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
2-3 φύλλα σαλάτας
Για τη σάλτσα Rizosmeat
100ml ξίδι λευκό
2 κ.σ. κέτσαπ
100 γρ. μέλι ή ζάχαρη
½ κ.γλ. μπούκοβο
2-4 φέτες αγγούρι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλύπτετε εσωτερικά με λαδόκολλα ένα ταψάκι  η πυρεξ  αλείφετε το μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προ θερμασμένο  φούρνο για 16-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρει χρώμα η επιφάνειά τους προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά καθαρισμένα της αρέσκειας σας .

Για την σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε απαλά. Κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε.

Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το μέλι  η την ζάχαρη και το ξίδι και βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, προσθέτετε το μπούκοβο, το αγγούρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε τα μπιφτέκια στα πιάτα, δίπλα σερβίρετε την πράσινη σαλάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα και το μπιφτέκι και σερβίρετε.

anastasios-tolis

ΑΡΝΙ & ΚΑΤΣΙΚΙ | ΜΟΣΧΑΡΙ | ΧΟΙΡΙΝΟ | ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ | ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ | ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Σεφ μας

Αναστάσιος Τόλης, Επίτιμος Προέδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας