Τηγανιά με λουκάνικο, πράσο και φέτα

Ο απόλυτος μεζές για τις κρύες μέρες του χειμώνα – συνοδέψτε τον με καλή παρέα.

Μερίδες
4
Προετοιμασία
15 λεπτα
Ψήσιμο
15 λεπτα

Υλικά

½ κιλό χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
1 μέτριο πράσο, κομμένο σε ροδέλες
3-4 λευκά μανιτάρια
1-2 πιπεριές χρωματιστές
Χ ντοματίνια
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστη ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζετε τα λουκάνικα στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και, σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοτηγανίζετε για 6-7 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Αφαιρείτε τα λουκάνικα από το τηγάνι και ρίχνετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και τα χοντροκομμένα πράσα, μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό.

Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Ξαναβάζετε τα λουκάνικα στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σιγοψήνετε για 7-8 λεπτά ακόμα.

Στο τέλος προσθέτετε τη ρίγανη και την τριμμένη φέτα, και αφήνετε το φαγητό να πάρει την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε.

anastasios-tolis

ΑΡΝΙ & ΚΑΤΣΙΚΙ | ΜΟΣΧΑΡΙ | ΧΟΙΡΙΝΟ | ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ | ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ | ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Σεφ μας

Αναστάσιος Τόλης, Επίτιμος Προέδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας