Χοιρινά σουβλάκια με λαδορίγανη

Γρήγορα, εύκολα και… πολύ πιο νόστιμα από το σουβλατζίδικο.

Μερίδες
4
Προετοιμασία
10 λεπτα
Ψήσιμο
20 λεπτα

Υλικά

800 γρ. χοιρινά σουβλάκια
100 ml ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
½ κ.γλ. λευκό πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. μπουκοβο
4 πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε τα σουβλάκια με λίγο ελαιόλαδο (περίπου 20 ml). Τα ψήνετε σε προθερμασμένη σχάρα ή σε ραβδωτό τηγάνι, για 4 λεπτά την κάθε πλευρά τους. Στη συνέχεια ψήνετε τις 4 πίτες.

Κόβετε τις πίτες και τοποθετείτε πάνω τους τα σουβλάκια.

Γαρνίρετε με ροδέλες από κρεμμύδι και ντομάτα. Προαιρετικά προσθέτετε στη γαρνιτούρα γιαούρτι και δυόσμο.
Χτυπάτε πολύ καλά στο μπλέντερ τα υλικά για τη σος λαδορίγανης: το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το κρεμμύδι και το μπούκοβο.

Περιχύνετε τα σουβλάκια με τη λαδορίγανη και σερβίρετε.

anastasios-tolis

ΑΡΝΙ & ΚΑΤΣΙΚΙ | ΜΟΣΧΑΡΙ | ΧΟΙΡΙΝΟ | ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ | ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ | ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Σεφ μας

Αναστάσιος Τόλης, Επίτιμος Προέδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας