Χοιρινό ρολό στο φούρνο με πατάτες

Η γεμιστή λιχουδιά που θα γεμίσει το σπίτι αρώματα.

Μερίδες
6-8
Προετοιμασία
14 λεπτα
Ψήσιμο
2 ώρες

Υλικά

1 ρολό χοιρινό
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι θυμαρίσιο
1 κιλό πατάτες για φούρνο
2 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
πιπέρι
2 ποτήρια ζεστό νερό

Εκτέλεση

Αλατίζετε το χοιρινό ρολό και το αλείφετε ολόκληρο με μουστάρδα και μέλι.

Τοποθετείτε το ρολό σε ταψάκι, κόβετε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα απλώνετε τα στο ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο χωρίς να το καθαρίσετε, περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο και ρίχνετε 2 ποτήρια νερό.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C  για 2 ώρες.

Το σερβίρετε στο τραπέζι, γαρνίροντας με ντομάτες και τη σάλτσα του.

anastasios-tolis

ΑΡΝΙ & ΚΑΤΣΙΚΙ | ΜΟΣΧΑΡΙ | ΧΟΙΡΙΝΟ | ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ | ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ | ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Σεφ μας

Αναστάσιος Τόλης, Επίτιμος Προέδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας