Αναζήτηση
Back to all

Μαρινάδα η μεταμορφωτική

Μαρινάδα η μεταμορφωτική

Για τρυφερό κρέας, γεμάτο με γεύσεις και αρώματα.
 

Τι είναι η μαρινάδα;
Είναι ένα μείγμα υλικών που το προσθέτουμε σε κρέατα, πουλερικά και κάποιες φορές σε ψάρια για να ενισχύσουμε τη γεύση του, να το αρωματίσουμε και να μαλακώσουμε τη σάρκα του. Μια μαρινάδα φτιάχνεται από μυρωδικά και μπαχαρικά και υγρά υλικά όπως λάδι, κρασί, ούζο, μπράντι, χυμούς εσπεριδοειδών.

Ανάλογα με το κρέας στο οποίο θα προσθέσουμε τη μαρινάδα, το μαρινάρισμα θα διαρκέσει από μισή ώρα μέχρι και μία μέρα. Το μοσχάρι, το αρνί, το χοιρινό  χρειάζονται να μείνουν στη μαρινάδα έως και 24 ώρες, ενώ το κοτόπουλο, το ψαρονέφρι ή το κουνέλι χρειάζονται από μισή έως και 2 ώρες. Αφού φτιάξουμε τη μαρινάδα, την αλείφουμε ή την περιχύνουμε πάνω στο κρέας το οποίο έχουμε βάλει σε βαθύ πιάτο και την αφήνουμε να δράσει. Μαρινάρουμε το κρέας πριν το κόψουμε εκτός αν πρόκειται για σουβλάκια. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάδα πάντα στο ψυγείο.

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας
Μια φοβερή μαρινάδα για κοτόπουλοφτιάχνεται με επιλογή ανάμεσα σε κάρι, καπνιστή πάπρικα, κύμινο, ρίγανη, θυμάρι, τριμμένο δυόσμο και βασιλικό, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε λευκό κρασί, ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό διάφορων εσπεριδοειδών.

Εξαιρετική μαρινάδα για χοιρινόπεριέχει λεμόνι, ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, μπύρα, διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά όπως δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα καπνιστή, κόλιανδρο και τζίντζερ.

Η μαρινάδα για μοσχάριθέλει λίγα υλικά όπως μείγμα πιπεριών, ρίγανη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κόκκινο κρασί. Το αρνί, ένα κρέας με έντονη μυρωδιά, θέλει μια έντονη μαρινάδα με γιαούρτι, χυμό λεμονιού, πάστα πιπεριάς και σκόρδου, μουστάρδα ή ξίδι, ρίγανη, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, δάφνη, κουρκουμά, κάρι, κανέλα, κύμινο, μπούκοβο.

Πριν ψήσουμε το κρέας θα πρέπει να το σκουπίσουμε καλά με μια πετσέτα, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίματος στη σχάρα μπορούμε να αλείφουμε σε τακτά διαστήματα το κρέας με τη μαρινάδα

Σχόλια
Αφήστε το σχόλιό σας Close