Αναζήτηση
Back to all

Τι να βάλω στο φούρνο;

Τι να βάλω στο φούρνο;

Τα ιδανικά κομμάτια από κάθε κρέας.

Από το μοσχάρι

Νουά: Κατάλληλο για ψητό στη γάστρα, αλλά και για γιουβέτσι.
Στήθος: Γίνεται υπέροχο ρολό.

 

Από το χοιρινό

  • Ψαρονέφρι: Γίνεται ρολάκια με τυρί, πιπεριές και αρωματικά.
  • Καρέ: Ψήνεται ολόκληρο με ελαιόλαδο, κρασί και δεντρολίβανο.
  • Μπούτι: Μέρος του μπουτιού ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται με διάφορες σάλτσες. Στη γαλλική κουζίνα ψήνεται χωρίς πέτσα, ενώ στην αγγλική με την πέτσα, η οποία χαράζεται σε τετραγωνάκια (Virginia ham).
  • Τρανς: Μέρος από το μπούτι γίνεται ρολό μέσα σε δίχτυ και ψήνεται σε χυμό πορτοκαλιού.
  • Από το αρνάκι και το κατσικάκι


Ολόκληρο το ζώο ή μισό: Γίνεται ψητό με ρίγανη και πατάτες και -το κυριότερο- η προετοιμασία του δεν είναι χρονοβόρα.
Μπούτι: Τρυπήστε το και βάλτε του μέσα κόκκους μαύρου πιπεριού και σκελίδες σκόρδου.

 

Από τα πουλερικά


Ολόκληρο κοτόπουλο: Από τα πιο δημοφιλή φαγητά είναι το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.
Φτερούγες: Ριγανάτες.

Σχόλια
Αφήστε το σχόλιό σας Close