Τα ιδανικά κομμάτια από κάθε κρέας.
Από το μοσχάρι
Νουά: Κατάλληλο για ψητό στη γάστρα, αλλά και για γιουβέτσι.
Στήθος: Γίνεται υπέροχο ρολό.
Από το χοιρινό
- Ψαρονέφρι: Γίνεται ρολάκια με τυρί, πιπεριές και αρωματικά.
- Καρέ: Ψήνεται ολόκληρο με ελαιόλαδο, κρασί και δεντρολίβανο.
- Μπούτι: Μέρος του μπουτιού ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται με διάφορες σάλτσες. Στη γαλλική κουζίνα ψήνεται χωρίς πέτσα, ενώ στην αγγλική με την πέτσα, η οποία χαράζεται σε τετραγωνάκια (Virginia ham).
- Τρανς: Μέρος από το μπούτι γίνεται ρολό μέσα σε δίχτυ και ψήνεται σε χυμό πορτοκαλιού.
- Από το αρνάκι και το κατσικάκι
Ολόκληρο το ζώο ή μισό: Γίνεται ψητό με ρίγανη και πατάτες και -το κυριότερο- η προετοιμασία του δεν είναι χρονοβόρα.
Μπούτι: Τρυπήστε το και βάλτε του μέσα κόκκους μαύρου πιπεριού και σκελίδες σκόρδου.
Από τα πουλερικά
Ολόκληρο κοτόπουλο: Από τα πιο δημοφιλή φαγητά είναι το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.
Φτερούγες: Ριγανάτες.