Αναζήτηση
Back to all

Πώς ψήνουμε σε χαρτί η λαδόκολλα;

Πώς ψήνουμε σε χαρτί η λαδόκολλα;

Tα μυστικά για το πιο ζουμερό κρέας.
 

Όταν τυλίγουμε κρέατα σε χαρτί, αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, δε τα τυλίγουμε σφιχτά, για να μπορεί να κυκλοφορεί άνετα ο ζεστός αέρας. Aφήνουμε λίγο κενό χώρο στο επάνω μέρος.

Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε πολλές λιπαρές ύλες όταν ψήνουμε αυτό τον τρόπο, διότι το κρέας ψήνεται με τα υγρά του.
Tο κρέας γίνεται πιο νόστιμο αν, πριν το βάλουμε στο χαρτί, το αφήσουμε 2 ώρες σε μαρινάτα.
Bάζουμε στο κρέας που θα κλείσουμε στο χαρτί μπαχαρικά και αρωματικά.
Tο χαρτί έχει το πλεονέκτημα να παγιδεύει τα αρώματά τους και όταν τα καταναλώνουμε, η γεύση τους να είναι ακόμα πιο έντονη.

Ποιο κρέας γίνεται καλύτερο στο χαρτί;
Μπούτι από κατσικάκι ή αρνάκι:Tο γνωστό «κλέφτικο». Καρφώνουμε στο μπούτι σκελίδες σκόρδου και το ψήνουμε μαζί με πιπεριές.

Χοιρινό κρέας: Ψαρονέφρι αλειμμένο με γιαούρτι.

Μοσχαράκι γάλακτος: Νουά ή κιλότο μαριναρισμένο σε τριμμένη ντομάτα και ελαιόλαδο.

Κοτόπουλο: Mαριναρισμένο σε λάδι με γλυκάνισο, κάρδαμο, μαραθόσπορο, μπούκοβο και κόλιαντρο.

Όχι σκέτο αλουμινόχαρτο
Το κρέας μπορούμε να το τυλίξουμε μέσα σε λαδόκολλα, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε το ίδιο χρησιμοποιώντας σκέτο αλουμινόχαρτο. Στην περίπτωση που θέλουμε να ψήσουμε σε αλουμινόχαρτο, πρέπει πρώτα να τυλίξουμε το κρέας με λαδόκολλα και από πάνω να το τυλίξουμε ξανά με αλουμινόχαρτο.

Σχόλια
Αφήστε το σχόλιό σας Close