Μικρές συμβουλές για τέλεια ψητά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο Όταν η υγρασία αυτή διαφεύγει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το φαγητό μας δεν γίνεται ζουμερό.
Tα μυστικά για το πιο ζουμερό κρέας. Όταν τυλίγουμε κρέατα σε χαρτί, αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, δε τα τυλίγουμε σφιχτά, για να μπορεί να κυκλοφορεί άνετα ο ζεστός αέρας. Aφήνουμε λίγο κενό χώρο στο επάνω μέρος.
Για τρυφερό κρέας, γεμάτο με γεύσεις και αρώματα. Τι είναι η μαρινάδα; Είναι ένα μείγμα υλικών που το προσθέτουμε σε κρέατα, πουλερικά και κάποιες φορές σε ψάρια για να ενισχύσουμε τη γεύση του, να το αρωματίσουμε και να μαλακώσουμε τη σάρκα του.
Λίγα λόγια για το κοτόπουλο. Το κρέας του κοτόπουλου -συγκριτικά με το μοσχάρι- χαρακτηρίζεται από μικρότερο αριθμό θερμίδων, με λιγότερα λιπαρά και χοληστερίνη.
Μια καλή ιδέα για το ψητό σας. Σας περίσσεψε ψητό κρέας αλλά δεν έχει μείνει καθόλου σάλτσα για να το συνοδεύσετε; Μπορείτε να φτιάξετε μια καινούργια νόστιμη σάλτσα εύκολα και γρήγορα.