Αναζήτηση
Back to all

Τα μυστικά του φούρνου

Τα μυστικά του φούρνου

Μικρές συμβουλές για τέλεια ψητά.

Δεν ανοίγουμε το φούρνο
Όταν η υγρασία αυτή διαφεύγει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το φαγητό μας δεν γίνεται ζουμερό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο
Σωστό ψήσιμο χωρίς προθέρμανση δε γίνεται.

Βάζουμε το φαγητό στο σωστό ράφι
Με το συνδυασμό σωστής τοποθέτησης, λειτουργίας, θερμοκρασίας και διάρκειας θα πετύχουμε σίγουρα το σωστό ψήσιμο

Μυστικά για όλα τα ψητά
Tο κρέας που προορίζεται για ψητό καλό είναι να μην είναι πολύ χοντρό.
Δεν προσθέτουμε λεμόνι κατά το ψήσιμο.
Aν ψήσουμε το κρέας μας στη γάστρα ή σε άλλο σκεύος που κλείνει, θα γίνει νόστιμο και ζουμερό, αλλά δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να αυξήσουμε τη θερμοκρασία κατά 20 με 30 βαθμούς.
H επιφάνεια του κρέατος, αφού το βάλουμε στο φούρνο, πρέπει να απέχει 10 περίπου εκατοστά από το θερμαντικό στοιχείο.
Κοτόπουλο στο φούρνο
Το ολόκληρο κοτόπουλο θα παραμείνει υγρό κατά το ψήσιμο, αν προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο επάνω στο δέρμα του πριν το βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε το κοτόπουλο περιχύνοντάς το συχνά με τα υγρά ψησίματος.
Όταν ψήνουμε κοτόπουλο στο φούρνο, τα τελευταία 20΄του ψησίματος το αλείφουμε με χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε λιώσει ένα κουταλάκι ζάχαρη. H πέτσα του θα ροδίσει ομοιόμορφα και θα γίνει πιο τραγανή.

 

Σχόλια
Αφήστε το σχόλιό σας Close